Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ξημερώνει

Ξημερώνει.Ξανά. Ίσως κάπου εδώ να θέλω να μυρίσει το δωμάτιο ζεστό καφέ, να κάτσω να τον πιω σε μία καρέκλα μπροστά από το παράθυρο κοιτάζοντας να ανεβαίνει ο ήλιος ψηλά ..Ίσως να προσποιηθώ ένα χαμόγελο και να κρύψω ένα δάκρυ. Ίσως όμως έρθει πρώτο το δάκρυ και ύστερα το χαμόγελο.

Είναι Γενάρης και αν μη τι άλλο κάνει πολύ κρύο.Και έξω και μέσα.Χθες κοιμήθηκα λιγάκι.Πριν με πάρει ο ύπνος ήμουν λίγο ανήσυχη αλλά ευτυχισμένη. Όταν ξύπνησα όμως ο κόσμος άλλαξε. Ξανά.

Η ζωή αλλάζει μέρα με τη μέρα .. με τους ρυθμούς που εμείς της δίνουμε.

Ίσως αποφασίσω να είμαι λίγο πιο δυνατή. Θα φαίνεται πως δεν θα πονώ.

Τώρα θα χαμηλώσω το φως..
Κάτι σβήνει..κάτι ανάβει..
Μόνο μέσα μου δεν ξημερώνει ποτέ.

Ίσως κάπου εδώ θα πάω να φτιάξω τον καφέ που λέγαμε.
Ας βάλω και λίγη μουσική.Θα ανάψω και ένα τσιγάρο για να το πηγαινοφέρνω από το βρόμικο τασάκι μου, στα τρεμάμενα χέρια μου, στα σκισμένα μου χείλη.

Ξημερώνει.


8 σχόλια:

  1. Πολύ καλό,
    μου ταιριάζει αλλά εγώ δεν θα 'πινα ίσως καφέ
    - "Κείνη την ώρα αδειάζω το ποτήρι μου στην πόλη.
    Πετάω τ'αποτσίγαρό μου και ανήσυχος κοιμάμαι."
    ΓΙΑ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ
    76 ΠΟΙΗΜΑΤΑ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΚΑΡΗ
    - Εννοείται η ανωνυμία...
    - Σας αγαπάω, και το ξέρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως η λέξη ΠΑΡΆΦΡΩΝ θα 'πρεπε να 'ναι "ΠΑΡΆΦΡΟΝΟΣ"; Ή ήταν η ιδέα σου; (ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσαν πολύ μερικές τελευταίες δημοσιεύσεις σου στο Facebook...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "για να ανατείλει ο ήλιος πρέπει πρώτα να δύσει",έτσι μου είπε μια φορά ένας φίλος μου.όσο κι αν αργήσει,κάποια στιγμή θα εμφανιστεί.ή έστω ένα σέλας ρε παιδί μου.κάτι to keep you going.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω σίγουρα αγαπητή μου ! Σίγουρα ! Και μόνο η γνώση και η συνειδητοποίηση με κάνουν να συνεχίζω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΝΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ,,,ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ,ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΒΟ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,,,Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ,ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΙ ΕΣΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΟΤΕ...ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΕΡΕΧΕΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ,,,ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΚΑΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας :) Χαίρομαι που προβληματίζεστε.

    Ο καθένας μπορεί να μεταφράσει ένα γραπτό με όποιον τρόπο θέλει. Εγώ είμαι εδώ μόνο για να τα γράφω όχι για να σας τα αναλύω περισσότερο. Μου αρέσει που ο καθένας σας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

    Βάιε ο Επίκουρος αν μη τι άλλο έχει τεράστιο δίκιο ! Όταν φοβάσαι και ανησυχείς σε καταλαμβάνει ένα δυσμενές συναίσθημα που καταλήγει στον έντονο προβληματισμό με συνέπεια την δυσφορία πολλές φορές και τα αρνητικά συναισθήματα.
    Εμείς καλούμαστε σε αυτό το σημείο να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας και να τα αντιμετωπίσουμε με τον δέοντα τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή