Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011


Γεια σας,

Οι επιλογές μας δημιουργούν αυτό που είμαστε .Είναι αστείο αν σκεφτούμε πως ουσιαστικά έχουμε την πολυτέλεια να διαλέξουμε αυτό που θα γίνουμε αλλά κανείς μας δεν πιστεύει πως αυτό είναι εφικτό. Ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι κατηγορούμε διάφορα περιστατικά και καταστάσεις που αφήνουμε να συμβούν ως υπαίτιους της τάδε αναποδιάς μας.
Κι όμως το πρόβλημα έγκειται στον ίδιο μας τον εαυτό.Στις ίδιες μας τις επιλογές .
Είναι τέχνη το να ξέρεις να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου και ακολούθως όλους τους υπόλοιπους ( και μη..υπόλοιπους) .
Όπως επίσης είναι βλακεία να κάθεσαι να μιζεριάζεις και να κλαίγεσαι για γεγονότα που θα ήθελες να είχαν διαφορετική εξέλιξη από αυτή που έχουν , αντί να πιάσεις από τα μαλλιά τη ζωή και να της δείξεις ποιος κάνει κουμάντο με την δική σου ζωή. Γιατί αυτός που κάνει κουμάντο και μπορεί να αλλάξει τα πάντα μέσα σε μία στιγμή είσαι ΕΣΥ.

Γιαυτό μην το βάζεις κάτω. Ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι ο εαυτός σου.Ο πιο πιστός σου φίλος είναι ο εαυτός σου. Άδειασε το μυαλό σου και πάρε τις σωστές αποφάσεις. Μπορείς.

Καλό Σαββατόβραδο σε όλους .







3 σχόλια:

  1. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΥΤΟ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΔΗΜΙΥΟΡΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ..ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕς ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΚΟΥΝ ΕΝ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ...ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΤ'ΕΜΕ,ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΒΙΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ...ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΥΧΗ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΤΑΚΟ ,ΠΕΡΙΑΔΡΟ ΚΛΠ...ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ Π.Χ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΧΑΡΙΣΜΑ..ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΜΑΣ ,ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΟΡΙΣΤΟ...ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ? ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ..ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ...ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Βάιε είναι επιλογή του καθένα να ενστερνίζεται απόψεις άλλων προσώπων όπως φιλοσόφων και μη. Αυτό δεν πάει να πει κάτι. Ούτε ότι είναι σωστές ούτε ότι είναι λανθασμένες. Απλά σημαίνει ότι συμφωνεί μαζί τους. Και πολύ καλά κάνει αν τον εκφράζουν.

    Έτσι και γω σχολιάζω κάτι με τον δικό μου τρόπο και άποψη. Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία. Όποιος εκφράζεται με αυτές τότε συμφωνεί μαζί μου.Όποιος δεν το κάνει τότε έχει δική του γνώμη και άποψη.

    Όλα σεβαστά είναι. Αλλά δεν μπορείς να κρίνεις αν αυτό που λέω είναι λάθος ή σωστό.Είναι κάτι που πιστεύω εγώ και θα συνεχίσω να το πιστεύω ότι και να μου πεις μέχρι το να το αλλάξω εγώ η ίδια αν συμβεί κάτι που θα με αναγκάσει ( με την καλή έννοια ) να αναθεωρήσω απόψεις μου.

    Επίσης πραγματεύεσαι θέματα όπως τύχη και Θεούς με τα οποία δεν ασχολούμαι γιατί δεν με επηρεάζουν. Επομένως δεν έχω κάτι να σχολιάσω για πράγματα που δεν βλέπω να υπάρχουν στην ζωή μου.

    Όποιος πιστεύει ότι οι αναποδιές του οφείλονται σε ανώτερες δυνάμεις και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το αλλάξει αυτό είναι θύμα του εαυτού του. Όμως και επιλογή του :)

    Όσο αφορά το δεύτερο σχόλιο σου ο τρόπος δεν είναι ένας και δεν είναι ο ίδιος που είναι για μένα και για σένα. Αυτό που σου φάνηκε αόριστο δεν είναι τίποτα άλλο παρά το ότι εννοώ πως χρειαζόμαστε μόνο μία στιγμή για να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε κάτι που θέλουμε στην ζωή μας. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να αλλάξει είναι ανάλογος της κάθε περίστασης και κάθε ανθρώπου. Αλλά η απόφαση θα μας πάρει μόνο μία στιγμή =) Και από εκείνη την στιγμή και έπειτα έχουμε μία αποστολή να φέρουμε σε πέρας την απόφαση μας. =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή