Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πολύ λίγα πράγματα για το θλιβερό της αρχής της λησμόνιας.Μέρος 1ο

Είναι θλιβερό να γίνονται αδιάφορα τα δικά σου άτομα,ο δικός σου κόσμος. Άτομα που ήταν για σένα η κορυφή και η βάση του γέλιου σου της αγάπης σου της χαράς σου της ευτυχίας σου. Δεν βάζω κόμμα γιατί τίποτε δεν ξεχωρίζω. Άλλα άλλαξαν, έφυγαν, και πάνε.

Δεν μπορώ ακόμα να ξεχωρίσω τι από όλα είναι το πιο θλιβερό : είμαι εγώ,είναι αυτά που τώρα πια είναι αδιάφορα,είμαι εγώ που εμπιστεύτηκα,είναι αυτά που χάθηκαν πίσω από την μανία τους για αναγνώριση,είμαι εγώ που έκανα λάθος,είναι αυτά που νοιάστηκαν μονάχα για τον εαυτό τους,είμαι εγώ που είμαι ολίγων εγωίστρια,είναι αυτά που νοιάστηκαν μονάχα για τον εαυτό τους,είμαι εγώ που δεν κράτησα τίποτα για μένα,είναι αυτά που νοιάστηκαν μονάχα για τον εαυτό τους,είμαι εγώ που αγάπησα , είναι αυτά που νοιάστηκαν μονάχα για τον εαυτό τους;; Ποιο από όλα; Ή μήπως όλα.

Δεν έχει σημασία η απάντηση πιστεύω. Το συμπέρασμα έχει σημασία,και επιπτώσεις : η θλίψη της ανουσιότητας των καταστάσεων, η θλίψη να γνωρίζεις πως είσαι ο μόνος που καταλαβαίνεις τον εαυτό σου , η θλίψη που βλέπεις ανθρώπους σου να ρημάζονται για μία φωτογραφία..για μία εικόνα..που δεν φθείρεται όπως οι παλιές αλλά φθείρει τις ψυχές των ανθρώπων και πολύ χειρότερα τους οδηγεί σε μία πλάνη ώστε να ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως όλα μένουν αμετάβλητα..Φθείρει η εικόνα..για την εικόνα.Η ανουσιότητα για την ψεύτικη ουσία.

Και κάπως έτσι ενώ ανούσια όντα ξεφτίνουν,έτσι ξεφτίνουν και τα συναισθήματα μου για κάποιους πρώην αγαπημένους "φίλους".Θλιβερό. Πονάω μόνο στην ιδέα να το πω. Αλλά τελικά το λέω και δεν νιώθω τίποτα. Η αλήθεια όταν γίνει τρόπος ζωής δεν πονάει..αλλά ικανοποιεί..γίνεται η αρετή που ολοκληρώνει τον σκοπό της..σύμφωνα και με τον σοφό Αριστοτέλη .

6 σχόλια:

  1. η αλήθεια να γίνεται τρόπος ζωής.... μέχρι να γίνει πονάει.. αλλά μετά όντως ικανοποιεί...
    το θέμα είναι πόση αλήθεια μπορούμε να αντέξουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο και να πονάει είναι η πραγματικότητα και επιλέγω αυτή αντί να ζω με ψέματα.Η αλήθεια ανοίγει καινούρια μονοπάτια στην ζωή μας..και ο κάθε πόνος είναι παρελθόν.Ενώ τα ψέματα γδέρνουν συνεχώς και την ζωή και τις αντοχές μας.

    Την καλημέρα μου καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ρεαλιστικό και όμορφο κείμενο, αντικατορπτίζει την πραγματικότητα...Αλλά θέλω να σημειώσω πως όσοι δεν βρίσκονται πια κοντά μας, ίσως δεν αντεξαν να είναι πια κοντά μας. Απλά χαίρομαι και είναι καλό να χαιρόμαστε για όσα πήραμε απ'αυτούς ακόμα και αν τώρα βρίσκομαστε σε διαφορετική παράλληλο με αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!

    @αλλάζοντας* είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης! σευχαριστώ πάντως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή