Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ο έρωτας είναι χαρά. :)


Δεν διαλέγουμε αυτούς που θα ερωτευθούμε. Είναι μυστήριος ο έρωτας..γι' αυτό έχει και νοστιμάδα. Μπορεί να είναι κάποιος που ήταν φίλος μας καιρό, μπορεί κάποιος που δεθήκαμε μαζί του μέσα από τις συζητήσεις μας αλλά και κάποιος που μόλις γνωρίσαμε!

Είναι τόσο όμορφο να ερωτεύεσαι ανθρώπους, καταστάσεις..την φύση..και ότι είσαι ικανός να ερωτευτείς..οτιδήποτε: μουσική,θέατρο,ποίηση. Είναι χαρά να ερωτεύεσαι και να μην κάνεις το λάθος να μπερδέψεις τους έρωτες με τον κόπο να κατακτήσεις κάτι και με τον πόνο του να σε απορρίψει κάτι. Πρέπει να βλέπεις τον έρωτα ως κάτι που σε κάνει χαρούμενο και σου γεμίζει τη μέρα. Σου γεμίζει το εγώ σου!

Το αίσθημα της κατάκτησης δεν αργεί να έρθει για τους ανθρώπους. Όμως ο άνθρωπος ορισμένες φορές προσεγγίζει τους έρωτες του λάθος και με το ζόρι συγχέει την χαρά που του δίνει ο έρωτας με τον κόπο της κατάκτησης.

Το να κατακτήσουμε κάτι δεν σημαίνει πάντα ότι θα μας κάνει το ίδιο χαρούμενους με πριν που το θαυμάζαμε ως κάτι μη δικό μας. Είναι ρίσκο να θες να κατακτήσεις αυτό που έχεις ερωτευτεί,αυτό που σε κάνει χαρούμενο. Κάλλιστα μπορείς έτσι όπως το ερωτεύτηκες να σταματήσεις να το κάνεις και να μετατρέψεις την χαρά σε απογοήτευση. Μέχρι όμως να δεχθείς πως απογοητεύτηκες , ο εγωισμός σου ότι έκανες λάθος επιλογή σου προκαλεί πόνο. Πολλές φορές μάλιστα, αυτός ο εγωισμός μάς πιέζει να δούμε τον έρωτα μας ως κάτι που δεν είναι. Επόμενο είναι πάλι ο πόνος. Και όλα αυτά γιατί απλά απογοητευθήκαμε επειδή μαζί μας ο έρωτας μας δεν μας δίνει την αρχική χαρά.

Όταν ,ειδικά, ο έρωτας μας πρόκειται για κάποιο άτομο δεν χρειάζεται καθόλου να πιέζουμε καταστάσεις. Αν και αυτό ερωτευτεί εμάς τότε μπορούμε να το προσεγγίσουμε περισσότερο =] Μέτα πάμε σε άλλα θέματα που δεν θέλω να αναπτύξω εδώ.

Τελειώνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω πως προσωπικά για μένα πρέπει να είσαι χαρούμενος όταν είσαι ερωτευμένος και όχι να προσπαθείς με το ζόρι να κάνεις κάτι δικό σου. Και μόνο η ύπαρξη του έρωτα σου να σε γεμίζει και να τον απολαμβάνεις όπως δύνασαι !

Και αυτά είναι δύο τραγούδια με τα οποία είμαι ερωτευμένη. Μπορώ να αφιερώσω πέντε λεπτά από την μέρα μου άνετα για να τα ακούσω!!


1 σχόλιο: